Zo maak je jouw huis verkoopklaar 

makelaar overhandigt sleutel

Laat jij jouw woning binnenkort taxeren door www.bruinsmakelaar.nl, zodat jouw huis in de verkoop kan gaan? Een huis wordt pas verkocht als je een goede eerste indruk achterlaat. Opfrissen, schoonmaken of misschien zelfs een kleine make-over kan leiden tot een succesvolle verkoop. Om jou een beetje op weg te helpen gaan we iedere ruimte bij langs en kun jij je huis van z’n beste kant laten zien.

De keuken en badkamer

Omdat het natuurlijk niet altijd mogelijk is om de badkamer te vervangen vanwege de hoge prijzen, kun je het wel een touch-up geven. Zo zou je de witte tegels kunnen overschilderen of een nieuwe wc bril aanschaffen. Zorg allereerst dat er geen schimmel te zien is en zet alle rondslingerende shampoo’s in een dichte kast. Rol alle handdoeken netjes op, steek de kaarsjes aan en zet wat plantjes neer, zo geef je jouw badkamer automatisch een chique sfeer. Net als de badkamer, is de keuken erg smaakgevoelig. Probeer dus kleine aanpassingen te doen om een grote verandering te creëren. De keukenkastjes kunnen worden opgefrist met verf en de handgrepen kunnen worden vervangen. Maak het aanrecht leeg en laat de keuken brandschoon achter, dan is ook jouw keuken klaar voor de verkoop!

De woon- en slaapkamer

Als jouw woon- en slaapkamer vooral veel uitgesproken kleuren bevat, kun je dit beter vervangen voor neutrale kleuren. Dit komt omdat het voor mensen vaak lastig is om ergens ‘door’ te kijken. Het is voor de verkoop dus verstandig om die knalpaarse of gifgroene muur wit te maken. Wat daarnaast ook belangrijk is, is dat je de gordijnen opent voor voldoende lichtinval. Hierdoor wordt het huis nog ruimtelijker en lichter. Geef ook je persoonlijke spullen tijdelijk een ander plekje. Trouwfoto’s, de hondenmand, alle knuffels en die grote stapel met post kunnen een afleiding vormen voor de potentiële koper. Volg deze tips, en je kunt de mensen een strakke woning laten zien.

De tuin 

De meeste mensen leggen hun focus op de binnenkant van de woning, terwijl de potentiële koper van jouw huis toch echt eerst tegen de tuin aankijkt. Geef dus een kritische blik richting de tuin. Veeg alle bladeren en overbodig zand weg, pluk het onkruid en zorg ervoor dat de struiken in vorm zijn. Plaats een paar mooie bloeiende bloemen en planten zodat je een onuitwisbare indruk kunt achterlaten. Kijk daarnaast ook eens naar alle tuinmeubelen. Als deze er echt niet fraai meer uit zien, kun je ze beter tijdelijk ergens anders neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *