Renovlies behang

Bij het renoveren van een woning komt er veel kijken. Een van de belangrijkste aspecten van een renovatie is het afwerken van de muren. Een populaire en zeer effectieve manier om dit te doen is met renovlies behang. In deze blog duiken we dieper in wat renovlies behang precies is, waarom het zo’n goede keuze is en hoe je de beste resultaten kunt bereiken.

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang, ook wel renovatievlies genoemd, is een speciaal type behang dat gemaakt is van sterk vliesmateriaal. Het wordt gebruikt om muren glad en strak te maken, vooral in situaties waar de muren beschadigd of ongelijk zijn. Renovlies behang kan zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten worden toegepast en biedt een aantal unieke voordelen.

De voordelen van renovlies behang

 • Egaliseert oneffenheden: Een van de grootste voordelen van renovlies behang is dat het oneffenheden en kleine scheuren in de muren kan verbergen. Dit zorgt voor een strak en egaal oppervlak dat er professioneel uitziet.
 • Duurzaam en scheurbestendig: Renovlies is zeer duurzaam en bestand tegen scheuren en andere beschadigingen. Dit maakt het een ideale keuze voor drukbezochte ruimtes zoals gangen, woonkamers en commerciële ruimtes.
 • Overschilderbaar: Een belangrijk voordeel van renovlies behang is dat het overschilderbaar is. Dit betekent dat je de muren eenvoudig een nieuwe kleur kunt geven zonder het behang te hoeven verwijderen, wat veel tijd en moeite bespaart.
 • Milieuvriendelijk: Renovlies behang is meestal gemaakt van milieuvriendelijke materialen en is vrij van schadelijke stoffen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat en is beter voor het milieu.

Toepassingen van renovlies behang

Renovlies behang is veelzijdig en kan in verschillende situaties worden toegepast:

 • Nieuwbouw: In nieuwbouwwoningen kunnen de muren vaak oneffenheden vertonen of niet volledig vlak zijn. Renovlies behang is de perfecte oplossing om deze problemen aan te pakken en zorgt voor een strakke basis voor verdere afwerking.
 • Renovatie: Bij renovatieprojecten kan renovlies behang worden gebruikt om oude, beschadigde muren nieuw leven in te blazen. Het kan over bestaande behanglagen of direct op de muur worden aangebracht, afhankelijk van de conditie van de ondergrond.
 • Commerciële ruimtes: Ook in kantoren en andere commerciële ruimtes is renovlies behang een uitstekende keuze vanwege de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Hoe renovlies behang aanbrengen?

Het aanbrengen van renovlies behang vereist enige vakmanschap en precisie. Hier zijn de basisstappen:

 • Voorbereiding van de muur: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van loszittende deeltjes is. Eventuele grote gaten of scheuren moeten worden opgevuld en geschuurd.
 • Lijmen: Breng een speciale renovlies lijm gelijkmatig aan op de muur. Het is belangrijk om de juiste lijm te gebruiken die geschikt is voor renovlies behang.
 • Behangen: Plaats het renovlies behang op de gelijmde muur en gebruik een behangspatel om het behang glad te strijken en luchtbellen te verwijderen. Zorg ervoor dat de banen naadloos op elkaar aansluiten.
 • Afwerking: Laat het behang drogen en breng daarna indien gewenst een laag verf aan. Het renovlies behang kan meerdere malen worden overschilderd zonder dat het zijn kwaliteit verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *